15 ratings on

Maximaal aantal zonuren in de zomer

Dakterras plaatsen? Binnen 24 uur offerte.

Dakterras

Voor het realiseren van een dakterras is altijd een vergunning nodig. Met een goede bouwkundige tekening en constructieberekening kunt u bij verschillende aanbieders offertes opvragen. Daarnaast kunt u met deze documenten een aanvraag omgevingsvergunning indienen. Twee vliegen in een klap.

Het plaatsen van een dakterras kan niet zomaar. Om de veiligheid van uzelf en omwonenden te waarborgen en omdat rekening gehouden moet worden met inpassing in de omgeving, zijn hieraan voorwaarden gesteld. Teken Direct zoekt voor u uit wat er mogelijk is. 

Omdat er bij het plaatsen van een dakterras vaak de wensen en of klachten van buren komt kijken is het belangrijk om dit in een vroeg stadium te bespreken. Goede tekeningen en eventuele 3D visualisaties kunnen hier goed bij helpen.

Offertes aanvragen bij meerdere aannemers met een bouwtekening

Omwonende onderzoek

Met de ingang van de nieuwe omgevingswet op 1 januari 2024, is de mening van omwonende een stuk belangrijker geworden. Teken Direct helpt u met de succesvolle realisatie van uw dakterras door gedegen documentatie op te stellen ten aanzien van de meningen van omwonende.

Omgevingsvergunning aanvragen

Mocht er een vergunning nodig zijn, dan moet deze aangevraagd worden bij de gemeente. Teken Direct helpt hierbij. Wij maken de bouwtekeningen, constructieberekeningen en leveren de benodigde documenten aan bij de gemeente waardoor een vergunning correct wordt aangevraagd.

Voor het verkrijgen van de vereiste bouwvergunning is een gedegen constructieberekening onontbeerlijk. Teken Direct staat garant voor nauwkeurige en betrouwbare berekeningen die voldoen aan alle wettelijke eisen en normen. Of u nu zelf de vergunningsaanvraag wilt indienen of ons dit wilt laten verzorgen, onze constructieberekeningen bieden de essentiële ondersteuning voor een soepele en succesvolle goedkeuringsprocedure bij de gemeente.

Bezwaar tegen uw plannen

Let wel: Uw buren kunnen bezwaar maken tegen de bouw van een dakkapel. Bezwaar maken kunnen zij tot 6 weken nadat de gemeente de vergunning heeft toegewezen.

Uw vergunningaanvraag zal bij de gemeente (dit verschilt per gemeente) in en op diverse media genoemd worden. Zoals de gemeentepagina in de krant, op de gemeentelijke website en op overheid.nl.

Dakterras realiseren?

Advies over een te plaatsen dakterras?